Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

Για ένα χαμόγελο...


Για ένα χαμόγελο...
Έστω για ένα μορφασμό...
Το πρόσωπο σου προσπαθεί, συσπάται, αλλοιώνεται αλλά και πάλι δεν τα καταφέρνεις.
Το αποτέλεσμα είναι κωμικοτραγικές γκριμάτσες.

Ο εγωισμός σου τα κατάφερε καλά για άλλη μια φορά.
Τώρα όμως στράφηκε εναντίον σου.
Συνήθιζες να κάνεις ότι θέλεις, να μην σκέφτεσαι κανέναν παρά μόνο την πάρτη σου, να έχεις την απαίτηση όλες σου οι επιθυμίες να γίνονται πραγματικότητα, να γκρινιάζεις για όλους και για όλα αν δεν σου κάναμε το χατίρι.
Τώρα βρέθηκες μόνη σ' ένα μίζερο κλουβί και ο δεσμοφύλακας δεν είναι άλλους παρά ο εαυτός σου.
Αλλά θα έπρεπε να ξέρεις ότι, ακόμα και σ' αυτήν την άδικη ζωή, καμιά φορά τιμωρούνται και οι "θύτες".
Κι εσένα αυτή θα είναι η τιμωρία σου. Να μην μπορέσεις ποτέ πια να γελάσεις!

(Anathema-Deep)

9 βρηκαν το κλειδι:

jacki είπε...

Όμορφο τραγούδι.. Νομίζω πως ξέχασα από καιρό πως είναι να γελάς.

ΝΑΪΑΔΑ είπε...

τι ασχημο να εισαι ο δεσμοφυλακας του εαυτου σου...
τι τιμωρια κι αυτη να μην μπορεις πια να γελασεις...

και καμια φορα τιμωρεισαι ποιος ξερει απο ποιον χωρις να πρεπει...

νεραιδενια φιλακια καλη μου!
πολυ ομορφοι στιχοι!

barel είπε...

Φυλακίζουμε κάθε μέρα τον εαυτό μας σε εγωισμούς και συγκράτηση των συναισθημάτων μας. Αυτός είναι ο δυνάστης που κουβαλάμε. Εμείς οι ίδιοι.

zekia είπε...

δε ξέρω αν το κείμενο αναφέρεται στον εαυτό σου ή σε κάποιον άλλον. Επίσης δεν ξέρω κατα πόσο ταιριάζει να πω κάτι αισιόδοξο υπο τον ήχο αυτού του υπέροχα τραγικού κομματιού των anathema. Κάπου είχα διαβάσει οτι το ανθρώπινο πρόσωπο χρησιμοποιεί σχεδόν όλους τους μύες του προκειμένου να αποδοθεί η έκφραση της λύπης. Το κλάμα, η απόγνωση και η θλίψη είναι κουραστικά για την ψυχή αλλά και για το σώμα. Αντίθετα όταν γελάμε χρειάζονται μόνο 3-5 μύες του προσώπου να κινητοποιηθούν. Αυτό μου λέει πως οι άνθρωποι είναι περισσότερο φτιαγμένοι για να γελάνε παρά για να κλαίνε. Και οτι είναι επίσης φτιαγμένοι να ξεπερνούν εύκολα την οποιαδήποτε πηγή θλίψης. Μπορούν να γελούν εύκολα:)
Αυτά όλα για να σπάσει το χειλάκι σου. Φιλιά aggelika:)

zekia είπε...

α επίσης πρόσεξα ότι στο πληκτρολόγιο είναι ευκολότερο να γράψεις :) παρά :( γιατί ο χαρακτήρας ")" είναι πιο κοντά στο δεξί σου χέρι!

είπα κι άλλη βλακεία, χαμογέλα:)

aggelika είπε...

Προφανώς αναφέρομαι σε κάποιον άλλον. Προσωπικά, αν και είμαι απαισιόδοξο άτομο, όπως θα έχετε προσέξει σίγουρα, γελάω όλη την ώρα, πράγμα που δεν μπορώ να εξηγήσω με τίποτα. Δεκτές όλες οι συμβουλές από ειδικούς ή μη.. :P

aggelika είπε...

jacki,
εσύ? αποκλείεται... δεν σε πιστεύω!!
προσπάθησε καλή μου.. πιστεύω ότι είσαι από τους ανθρώπους που το αξίζουν το χαμόγελο. Τουλάχιστον αυτήν την εντύπωση έχω σχηματίσει μέσα από τα γραπτά σου!
καλημέρα..

ναϊάδα,
τις περισσότερες φορές οι καλύτερες και πιο δίκαιες "τιμωρίες" έρχονται από την ίδια τη ζωή. Και κατά τη γνώμη μου η χειρότερη τιμωρία είναι πράγματι να νιώσεις στο πετσί σου την περιφρόνηση των άλλων.
καλή σου μέρα νεράιδα!

barel,
τα περισσότερα δεινά του ανθρώπου προκαλούνται από τον εγωισμό. Το πιο επιβλαβές συναίσθημα, κι όμως όλοι τον κουβαλάμε. Κάποιοι το παρακάνουν βέβαια!
καλημέρα.

zekia,
φυσικά και το χαμόγελο είναι πιο εύκολο. και πιο ευχάριστο.. αλλά ο εγωισμός δεν σε αφήνει να κάνεις τίποτα από όλα αυτά.
Όταν όμως δεν μπορείς να χαρίσεις το χαμόγελο στους άλλους, πως θα γελάσεις κι εσύ ο ίδιος?
Από την άλλη.. όταν κάνεις όλη την ώρα αστεία και κάνεις τους άλλους να γελάνε, σε θεωρούν γελοίο μερικοί! (αυτοί της πρώτης κατηγορίας που δεν ξέρουν να γελάνε- ευτυχώς είναι λίγοι!)
:):):):):):) Τελικά έχεις δίκιο! Είναι πιο εύκολο!

Pittermilk είπε...

Exw to album Eternity apo tous Anathema.Genika den tous eixa akousei paliotera kai pira auto to cd ws antiproswpeutiko .Nomizw ena tous kommati legetai Angelica...lol

aggelika είπε...

pitternilk,
έτσι είναι!
λατρεμένο κομμάτι το Angelica, ένα από τ' αγαπημένα μου!