Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2007

Εντελώς C.R.A.Z.Y.!!



Αυτή είναι και η αγαπημένη μου σκηνή από την ταινία! Ο κούκλος, γκέι πρωταγωνιστής, σε μια προσπάθεια να αποδείξει ότι του αρέσουν οι γυναίκες, φαντάζεται τον εαυτό του να χορεύει με την πιο σέξι ξαδέρφη του σε μια γιορτή με όλο το σόι μαζεμένο για τα Χριστούγεννα, ενώ στην ουσία φαντασιώνεται τον σούπερ γκόμενο της! Και όλα αυτά σε μια φάση της εφηβείας του που προσπαθεί να αρνηθεί ακόμα και στον ίδιο του τον εαυτό ότι του αρέσουν οι άντρες. Η ταύτιση με τον David Bowie είναι απόλυτη, στην εποχή της μεγάλης επιτυχίας του, εδώ ακούγεται το καταπληκτικό Space oddity. Ο νεαρός που μπαίνει στο τέλος είναι ένας από τους αδερφούς του και του λέει πως έχει γίνει θέαμα στους γείτονες που έχουν μαζευτεί απ' έξω και γελάνε.



Ο αγαπημένος γιος αρχικά του πατέρα, σε μια οικογένεια με 5 αγόρια (τα αρχικά των ονομάτων τους σχηματίζουν και τον τίτλο C.R.A.Z.Y.) στον Καναδά της δεκαετίας του 60, κατέληξε να είναι το μαύρο πρόβατο της οικογένειας! Η διαφορετικότητα του προκάλεσε πολλούς καυγάδες, συγκρούσεις και μίση στην οικογένεια, κυρίως με τον πατέρα του και τον μεγαλύτερο αδερφό. Στο τέλος, ένα τραγικό γεγονός θα τους φέρει όλους πιο κοντά και θα τους κάνει να επανεξετάσουν τα πράγματα.

Την συνιστώ ανεπιφύλακτα! Την λάτρεψα κυρίως γιατί προβάλλει το θέμα της ομοφυλοφιλίας με πολύ ακομπλεξάριστο τρόπο...
Έχω ένα πρόβλημα όμως.. δεν θυμάμαι αν το όνομα του ήρωα είναι Zac ή Zan. Και μένα κάτι τέτοιες λεπτομέρειες είναι που με τρώνε!

19 βρηκαν το κλειδι:

If...ιγένεια είπε...

Να τη δούμε..

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

απίστευτη ταινία!

Argy είπε...

paliolesvia ...xexexexexexe kidding ofcourse...:D:D
8a to exw ypopsin mou...

Love u..

Equilibrium είπε...

Υπέροχη θα είναι μόνο και μόνο επειδή είναι γαλλόφωνη..! Μήπως ξέρεις την ελληνική απόδοση του τίτλου? (εδώ τα dvdclubs ειναι τελειως γκάου! Το Fountain μου έκαναν 3 μέρες να το βρουν επειδή δεν ήξερα(ν) την ακριβή απόδοση στα ελλ.)

σε φιλώ!

aggelika είπε...

-if, να την δείτε!! καλό βράδυ..

-σπύρο σεραφείμ, όταν την είχα πρωτοδεί είχα πωρωθεί πραγματικά. Και είναι καιρός που την έχω δει αλλά τώρα μου ξανακόλλησε! Η πρώτη καναδέζικη ταινία που είδα!!

-argy,..... απλή μανία για τον κινηματογράφο είναι!!!

-equilibrium, δεν είναι μόνο αυτό! Έχει και καναδέζικη προφορά! Οπότε και γαλλικά να ξέρεις, πάλι δεν καταλαβαίνεις τίποτα!!
C.R.A.Z.Y. είναι και στα ελληνικά. Καλά το πρόβλημα των video club μακάρι να ήταν μόνο οι τίτλοι! Εδώ αν διαφοροποιούνται λίγο τα γούστα σου από τον αμερικάνικο κινηματογράφο δύσκολα βρίσκεις ταινίες!

Ανώνυμος είπε...

pou tin ksetriposes afti tin tainia alitheia?

pittermilk είπε...

δεν την έχω δει..κ αγνοούσα την ύπαρξή της
Γι αυτό άλλωστε είναι τα blogs!

aggelika είπε...

-melina, στο video club! Αρχικά με παρακίνησε το ότι είχε μέσα τραγούδια του David Bowie και των Pink Floyd. Αλλά τελικά αυτό ήταν το λιγότερο!

-pittermilk, σωστά! ξέρεις πόσες ταινίες και πόσα βιβλία έχω μάθει εγώ από blogs?!!

dazed n' confused είπε...

Πω πω...
Δεν την εχω δει την ταινια, αλλα να'ξερες που με ταξιδεψες...
Τελευταια ταξη λυκειου, αποκριες...
Συμμαθητρια, αφου μου εχει βαλει ζελε στα μαλλια και μου εχει ζωγραφισει με κραγιον στο προσωπο τον κεραυνο, εγω τρεχω σε εξαλλη κατασταση κι αυτη με κυνηγαει απο πισω να μου ξυρισει τα φρυδια, για να εχω, λεει, ακριβως το look του Bowie στο εξωφυλλο του Aladdin Sane...
Να'σαι καλα...
Μμμακια πολλα !!!

just..living!!! είπε...

Για να την δούμε αυτήν την ταινία διότι μου φάνηκε ενδιαφέρον!

Haris είπε...

Ενδιαφέρον ακούγετε. Θα την δω στα σίγουρα

aggelika είπε...

-"dazed & confused", χαχαχα.. στα ξύρισε τελικά?

-just..living, haris, χαίρομαι! περιμένω εντυπώσεις αν την δείτε!!

APSOY είπε...

Πολύ με ξεσήκωσες και θέλω να τη δω...
Να μαντέψω δύσκολο να την κατεβάσω αφού θα είναι χωρίς υπότιτλους και δεν ξέρω Γαλλικά (πόσο μάλλον με Καναδέζικη προφορά).

Έχει κυκλοφορήσει, ε?
:)
Θενξ αγγελικούλα ;)

Μικρός Πρίγκιπας είπε...

Μου κίνησες την περιέργεια,έψαξα,την βρήκα και την κατέβασα.Είναι πράγματι πάρα πολύ όμορφη ταινία.......
*Όποιος θέλει μπορεί να την κατεβάσει από εδώ:
http://www.greek-fun.com/index.php?showtopic=32578

aggelika είπε...

-apsoy, διάβασε το σχόλιο του μικρού πρίγκιπα!! Έχει και υπότιτλους (τουλάχιστον σε αυτό που είχα βρει και εγώ). Είναι σχετικά γνωστή ταινία γιατί είχε πάρει πολλά βραβεία στον Καναδά, γι αυτό ίσως την βρεις και σε video club εύκολα..

-μικρέ πρίγκιπα, χαίρομαι που σου άρεσε! Σε ευχαριστούμε και για τις πληροφορίες..

Emy είπε...

γαμώτο θέλω να την δω πολύ αυτή την ταινία και δεν έχω καθ΄΄ολου χρόνο τώρα.... θα το φροντίσω πάντως γιατί απ' ότι μου έχεις πει και συ είναι πολύ ωραία..... φιλιά!

Κώστας είπε...

Την έχω δει σε ένα φεστιβάλ.

Πολύ προσεγμένη ταινία αλλά την αμαρτία μου θα την πω. Με κούρασε στο τέλος...

aggelika είπε...

κώστα..
νομίζω πως θα συμφωνήσω εν μέρει μαζί σου αλλά όχι στο τέλος. Στη μέση περίπου πλάτιαζε κάπως, όταν ο ήρωας είχε ξεφύγει πια από την παιδικότητα του. Στο τέλος όμως με την ανατροπή δεν μπορώ να πω ότι με άφησε και αδιάφορη...

Ανώνυμος είπε...

I am on Verizon and would not like to switch carriers but would love an iPhone. Will this ever happen?
[url=http://unlockiphone22.com]unlock iphone[/url]