Παρασκευή 22 Ιουνίου 2007

Irish Lords!


Χτες πήγα να δω το “Lord of the dance”. Ό,τι κι αν έχουν πει και ό,τι κι αν έχουν γράψει είναι λίγο μπροστά στο θέαμα που είδα! Δεν υπάρχουν λέξεις που να μπορούν να περιγράψουν αυτό το show.


Αρχικά παρακινήθηκα από την αγάπη που τρέφω προς καθετί που έχει σχέση με την Ιρλανδία και όχι τόσο από τον χορό. Δεν θα μπορούσα να πω άλλωστε ότι είμαι και ο μεγαλύτερος φαν του χορού! Πάντως χτες είχα μείνει με ανοιχτό το στόμα! Είκοσι χορευτές, γυναίκες και άντρες, με πολύχρωμα κοστούμια, σε όλους τους πιθανούς χορευτικούς συνδυασμούς επί σκηνής! Λες και είχαν κατέβει όλοι τους από την ξωτικοχώρα! Λες και δεν πατούσαν στο έδαφος αλλά πετούσαν! Εντυπωσιακό ε? Και η μουσική ήταν φυσικά υπέροχη, αφού ήταν ιρλανδέζικη! Υπήρχαν δύο κοπέλες που έπαιζαν ζωντανά πάνω στην σκηνή βιολί και άλλη μια που τραγουδούσε! Αυτό που μου άρεσε πολύ ήταν που το είχαν αποδώσει σαν θεατρικό, δηλαδή είχε υπόθεση. Ήταν ο καλός και ο κακός που μονομαχούσαν για το ποιος θα κυριαρχήσει αλλά και για την καρδιά μιας κοπέλας. Μέχρι και πυροτεχνήματα είδαμε πάνω στην σκηνή!

Αυτό που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση είναι το ότι και οι ίδιοι οι χορευτές χειροκροτούσαν ο ένας τον άλλον στο τέλος, αλλά και το ότι ο βασικός χορευτής παρουσίαζει τους άλλους στο κοινό και μας παρακινούσε να τους χειροκροτήσουμε την ώρα της υπόκλισης.

Το συστήνω ανεπιφύλακτα. Υπάρχουν ακόμα εισιτήρια και πραγματικά αξίζει τον κόπο να το δει κανείς.

5 βρηκαν το κλειδι:

APSOY είπε...

Ωραία πρέπει να ήταν!!!
Μαζεύω λεφτά για διακοπες...
διαφορετικά θα το σκεφτόμουν...
;)
Καλημέρα...! :)

Emy είπε...

Αχ βρε Aggelika.... Μακάρι να ήμουν μαζί σας χθές, αλλά... Τέσπα... σίγουρα θα ήταν πολύ ωραία!!

Love and Poison είπε...

Όσο βαρετό μου μοιάζει κάθε τι ethnic να το ακούω σπίτι μου, σε συναυλίες είναι ότι καλύτερο...Δε θα ξεχάσω ποτέ τη βραδιά Fado στο Θέατρο Γης...(ΦάντΟΥ προφέρεται, είναι η πορτογαλική ethnic ας πούμε)

Ζηλεύω και αν είχε και πίπιζες Ιρλανδικές, ακόμα καλύτερα...Η όλη ιστορία με τα δάση κ τα ξωτικά και οι μύθοι της Ιρλανδίας & Σκωτίας είναι απίστευτη...

aggelika είπε...

@apsoy, Υ Π Ε Ρ Ο Χ Α ! Εμείς δεν πληρώσαμε και ιδιαίτερα πολλα. 15 με την προσφορά! Μια χαρά ήταν... Καθόμασταν πίσω βέβαια, αλλά βλέπαμε καλά.

@emy, πραγματικά πολύ ωραία, δεν έχω ξαναδει κάτι παρόμοιο!

@love & poison, είχε κάτι σαν φλογέρα και βιολιά που παίζαν ζωντανά σε διαφορα σημεία. Και σε συνδυασμό με τον χορό και το όλο κλίμα ήταν μαγευτικό! Το σκηνικό δεν είχε και τπτ το ιδιαίτερο αλλά η ιστορία ήτνα εμπνευσμένη από ιρλανδικές παραδόσεις.

Ανώνυμος είπε...

Είναι αλήθεια ότι σε είχε βιάσει παπάς όταν ήσουνα μικρούλα ?